Uluslararası ERASMUS+ "Agroheritage" Projesi 4. Toplantısı Gerçekleştirildi

"Agroheritage" projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı desteğinde ERASMUS+ Programı kapsamında 2019-1-TR01-KA203-075715 numarası ile desteklenen, Trakya Üniversitesi (Prof. Dr. Semra HASANÇEBİ) koordinatörlüğünde, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'den toplam 6 kurumun katılımı ile 2019 yılında başlamış ve 2022 yılında tamamlanacak olan projenin pandemi nedeniyle ertelenen 4. uluslararası toplantısı 27-28 Haziran 2022 tarihlerinde Yunanistanın Alexandropolis şehrinde Democritus University of Thrace ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Trakya Üniversitesi proje ekibinden Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın KAYA, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Metin Burak TATLISES ve Öğr. Gör. Emrah AKPINAR katıldı.

Projenin amacı, ülkemizde ve komşu balkan ülkelerinde yaşayan, başta yüksek öğretim öğrencileri olmak üzere tarımla ilgili kesimlere tarımsal mirasın önemini vurgulamak; bu potansiyelin doğru kullanılması için farkındalığın ve kapasitenin arttırılmasını sağlamaktır.

Ülkemizde ve komşu ülkelerde hâlâ yaşayan geleneksel tarım uygulamaları ve öğelerinin öğretileceği bir çevrim içi ders müfredatı hazırlanacaktır. Bu müfredat kapsamında Trakya Üniversitesi'nde ve proje ortağımız ülke kuruluşlarında iki dönemlik bir tarımsal miras seçmeli dersi açılması planlanmaktadır. Proje kapsamında içeriği konu uzmanı akademisyen, araştırmacı ve uygulamacıların katılımıyla hazırlanacak çevrim içi ders programı sadece üniversite öğrencilerinin değil, internete ulaşan herkesin erişimine açık ve farklı dillerde alt yazılı çekimler olarak hazırlanmaktadır.

Resim
Bu içerik 30.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.