Proje Dersi Hakkında

Bölümümüz 4. sınıf dersi Proje, iki dönemlik bir ders olup(Proje I ve Proje II), güz döneminde proje seçimi, kaynak taranması, projenin TÜBİTAK, BSP vs kuruluşlara sunulması ve çalışmalara başlanılması şeklinde olup (Ancak bu dönem pandemi nedeniyle proje başvurusu yapılamayacaktır), güz dönemi final sınavları sonuna kadar raporun sunularak bu rapor çerçevesinde dönem final geçme notunun verilmesi şeklinde yapılmaktadır.

Bahar döneminde de projeye devam edilecek (Proje II dersi) ve sonrasında en geç Nisan sonunda proje sunumu ile sonlandırılacaktır.

Bölümümüzde şuan farklı alanlarda çalışan 7 öğretim üyesi mevcuttur ve Proje derslerini ekip halinde ve bir öğretim üyesi gözetiminde yürütmeniz gerekmektedir.

Grup olarak birlikte çalışma, proje yürütme, sonlandırma ve sunum yapma yeteneklerinizin geliştirilmesi hedeflenen bu dersi aldığınızda; 3'erli gruplar halinde (çok zorunlu hallerde ve öğretim üyesinin izin vermesi durumunda 2 kişi de olabilir) çalışmak istediğiniz bölüm öğretim üyesine grubunuzun kimlerden oluştuğunu mail atmanız gerekmektedir. Her bölüm öğretim üyesinin 9 kişilik kotası bulunduğu ve bu kotayı aşmayacağı için ilgili öğretim üyesi, kendi çalışma alanı ile ilgili proje fikri veya isteği olan ilk 9 kişiyi kabul edecek (kiminle çalışacağı konusunda son karar bölüm öğretim üyesindedir), kotası dolduktan sonra başvuranları kabul etmeyeceğinden kotası dolmamış başka bir öğretim üyesine mail ile başvurmanız gerekecektir.

Pandemi nedeniyle, tüm projeler ödev şeklinde olacak, lab ve saha çalışması olmayacaktır. Tercihlerin en geç 16/10/2020 cuma günü sonlandırılması gerektiğinden 15/10/2020 perşembe gecesine kadar tercihinizi yapmanız gerekmektedir. 16/10/2020 cuma günü başvurular değerlendirilip ilan edilecektir.

Bu içerik 12.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 548 kez okundu.